Terug naar home  
Nieuws voor ondernemers Over het handboek Over de auteur Reacties van lezers Starters Masterclass Bestellen Contact


Nieuws voor ondernemers

 • Oprichten Besloten vennootschap eenvoudiger
  Startende en kleine ondernemers moeten makkelijker voor een besloten vennootschap kunnen kiezen. Om die reden worden de regels voor B.V.s eenvoudiger en flexibeler.
  Dit staat in een wetsvoorstel van het kabinet. De versimpeling van het B.V.-recht moet het bedrijfsleven veel voordelen opleveren. Zo wordt het minimum van 18.000 euro als startkapitaal bij de oprichting van een B.V. afgeschaft. Lees verder..

  Bron: Kamer van Koophandel

   
 • Plan voor meer ondernemende student
  Studenten willen af van de limiet voor bijverdienen. Bovendien willen ze een fonds dat studenten in staat stelt een eigen bedrijf te beginnen.
  Dat stelt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in de gisteren verschenen notitie 'Een kwestie van doen' over ondernemerschap.

  Als studenten meer dan 10.532 euro per jaar bijverdienen, dan moeten ze hun studiefinanciering en OV-jaarkaart terugbetalen. 'De grens belemmert de studentondernemer', zegt ISO-voorzitter Sebastiaan den Bak. Lees verder..

  Bron: Zibb.nl  / Ondernemeneninternet.nl

   
 • Meer ouderen ondernemen
  Het aantal mensen van 50 jaar en ouder met een kleine baan is de afgelopen tien jaar toegenomen, voornamelijk als gevolg van vergrijzing. Het merendeel van hen is vrouw. Het aandeel personen dat gaat ondernemen is relatief groot.

  Veel ondernemers

  Onder de ouderen met een kleine baan zijn veel ondernemers. Van de 5064 jarigen met een kleine baan werkte een kwart voor zijn eigen bedrijf. Lees verder..

  Bron: CBS.nl / Ondernemeneninternet.nl


   
 • Eigen gezicht cruciaal voor ondernemer
  Ondernemers zouden een voorbeeld moeten nemen aan Richard Branson. Dat vindt Remco van der Sluis, directeur van designbureau DBOD. 'Door Branson heeft Virgin Airlines een gezicht. Dat kunnen kleine ondernemers net zo goed bereiken.'

  Te weinig bedrijven hebben volgens Van der Sluis een eigen gezicht. En ze laten hun gezicht bovendien te weinig aan klanten zien. Met name in business to business. 'Je sluit een contract af met een leverancier, krijgt een poppetje toegewezen en dat is dat. Het bedrijf achter de leverancier heeft helemaal geen gezicht voor me.' En daar valt voor ondernemers veel winst te halen volgens Van der Sluis. Lees verder..

  Bron: Zibb.nl  / Ondernemeneninternet.nl


   
 • Test uw (persoonlijk) ondernemerschap
  Bent u ondernemend? Beschikt u over voldoende succesvolle ondernemerscompetenties om de doelstellingen van uw project, afdeling of organisatie te realiseren?. U kunt dit nu online testen op
  www.deondernemerstest.nl.

  DeOndernemerstest is ontwikkeld door NIPOS en is gebaseerd op onderzoek van Nyenrode Universiteit. De test is ontworpen om u enig inzicht te geven in de mate waarin u, naar uw eigen zeggen, beschikt over succesvolle ondernemerscompetenties.

  De test bestaat uit 28 vragen en duurt enkele minuten. U ontvangt per e-mail een gratis rapport met de uitslag, de betekenis en de achtergronden van de test.
   
 • Docenten helpen ondernemers bij bedrijfsgroei
  Soms kunnen ondernemers kansen niet benutten, vanwege gebrek aan tijd of expertise. Zij kunnen ondersteuning krijgen via de website
  www.lerenondernemen.nl
  . Hier is gratis bemiddeling te vinden met ervaren vakdocenten.
  De onderwerpen kunnen divers zijn: van marketing en het in kaart brengen van nieuwe doelgroepen, tot logistieke -of ICT gerelateerde zaken. Wanneer en hoe de opdracht vorm krijgt, bepaalt de ondernemer in overleg met de docent en zijn leerlingenteam. De uitvoering moet wel minimaal een dag duren en een bezoek aan het bedrijf bevatten.
  Bron: Kamer van Koophandel